امپراتور جنجالی رسانه ها
سیلویو برلوسکونی نخست وزیر جنجالی ایتالیا، ثروتمندترین مرد ایتالیا به حساب می آید. برلوسکونی ۶۸ ساله با داشتن ۱۲ میلیارد دلار ثروت علاوه بر این که ثروتمندترین مرد ایتالیاست، زمانی بیست و پنجمیم فرد ثروتمند جهان نیز به شمار می رفت. سیلویو در ۲۹ سپتامبر ۱۹۳۶ به دنیا آمد. او رهبر جنبش سیاسی FORZA ITALIA است و علاوه بر رهبری این جنبش، که باعث ورود برلوسکونی به دنیای سیاست شد، مالک و امپراتور رسانه های ایتالیاست. دولت وی در نوع خود، طولانی ترین دولت در ایتالیا بوده است. برلوسکونی پیش از به قدرت رسیدن نیز یک تاجر مشهور بود و مالک قسمت بزرگی از رسانه های ایتالیا به شمار می رفت. به علاوه او چند بانک و شرمت را نیز در اختیار خود دارد. گفته می شود که مالکیت باشگاه فوتبال آ.ث.میلان یکی از عوامل مهم در به قدرت رسیدن وی بوده است.
از جمله جنجال هایی که او به عنوان نخست وزیر با آن روبه رو بود، مالکیت بخش اعظمی از رسانه های ایتالیا توسط وی است. منتقدان بر این باورند که برلوسکونی برای نفوذ در رسانه ها از قدرت اش استفاده نامشروع می کند.
فعالیت اقتصادی سیلویو برلوسکونی از سال ۱۹۶۰ آغاز شد. اولین فعالیت رسانه ای او راه اندازی تلویزیون کابلی TELEMILANO برای اهلی قسمتی از شهر میلان بود. او در اوایل دهه ۱۹۸۰ اولین تلویزیون خصوصی ایتالیا را که کارکردی عمومی داشت به نام CANALES تاسیس و آن را به جامعه ایتالیا معرفی کرد.
برلوسکونی همیشه شخصی جنجال برانگیز بوده است و از همین رو یکی از مشهورتزین رهبران ایتالیا به شمار می رود. یکی از جالب ترین جنجال هایی که اهل مطبوعات از آن باخبرند مربوط به زمانی است که مارتین شولز یکی از اعضای آلمانی اتحادیه اروپا علنا برلوسکونی را مورد انتقاد قرار داد و به او توهین کرد. پس از آن برلوسکونی در جواب به مارتین شولز گفت: ” آقای شولز در ایتالیا تهیه کننده ای را می شناسم که مشغول ساخت فیلمی درباره ی کوره های آدم سوزی نازی هاست. به شما پیشنهاد می کنم نقش کاپو را در زندان بر عهده بگیرید. شما در این نقش عالی خواهید بود. ”
لازم به ذکر است که کاپو اصطلاحا به زندانیانی اطلاق می شود که با نازی ها همکاری می کردند و اخبار و اطلاعات هم بندهای خود را به آلمانی ها می رساندند.
منتقدان برلوسکونی به علاوه دوستداران وی از دو جنبه شخصیتی او ابراز نارضایتی می کنند. اولین نکته منفی که درباره او گفته می شود، واکنش های تند او به منتقدان سیاسی خود است. دومین ویژگی منفی وی این است که بیش از حد به ظاهر خود رسیدگی می کند. سیلویو روی سرش مو کاشته است و از این که موهای سرش رشد کرده، ابراز خرسندی کرد. برلوسکونی همچنین در جنگ عراق ۲۷۰۰ نیرو به عراق اعزام کرد و در جنگ با عراق از آمریکا تبعیت کرد.